30 augustus 2024

Investeren in nieuwbouw als alternatief voor de staatsbon.

investeren in nieuwbouw als alternatief voor de staatsbon

Op 4 september komen de gelden van de recente Belgische staatsbonnen vrij. Voor velen is dit het moment om na te denken over nieuwe investeringsmogelijkheden. Hoewel staatsbonnen traditioneel als een betrouwbare keuze worden beschouwd, is de opbrengst lager dan de inflatie en verlies je geld. Een bijzonder interessant alternatief is investeren in nieuwbouwprojecten. In dit artikel bespreken we waarom nieuwbouwprojecten een aantrekkelijk alternatief kunnen zijn voor het herinvesteren van je vrijgekomen staatsbonnen en geven we enkele voordelen van deze investeringsvorm.

Wat zijn de voordelen van investeren in een nieuwbouwproject?

 

1. Hogere rendementen

Nieuwbouwprojecten leveren een hoger rendement op dan traditionele beleggingen zoals staatsbonnen. Dit komt doordat vastgoedprijzen in de loop der tijd stijgen en je meerwaarde creëert. Daarnaast kunnen nieuwbouwprojecten aantrekkelijke huurinkomsten genereren, van gemiddeld 3%, wat een stabiele en vaak groeiende cashflow oplevert. Dit is in schril contrast met de staatsbonnen, die doorgaans een vaste, maar relatief lage rente bieden.

 

2. Inflatiebescherming

Vastgoed wordt vaak gezien als een solide investering omdat het zijn waarde in de tijd behoudt en zelfs kan toenemen. Vastgoed is beschermd tegen inflatie door huurindexatie.  

3.  Duurzaamheid en energie-efficiëntie 

Nieuwbouwprojecten moeten voldoen aan de nieuwste bouwvoorschriften, die vaak gericht zijn op duurzaamheid en energiezuinigheid. Wij voorzien dat je nieuwe vastgoed voldoet aan de energiedoelstelling van 2050, de strengste isolatie- en energienormen, en daarbovenop blijven we onder het opgelegde E-peil inclusief zonnepanelen en warmtepompen. Een lager energieverbruik zorgt voor een lagere energiefactuur voor de huurder, wat het pand aantrekkelijk maakt. Je investering resulteert zo in een hogere netto opbrengst. 

 

4. Flexibiliteit in verkoopstrategie

Investeren in een nieuwbouwproject geeft je ook flexibiliteit in de verkoopstrategie. Je kunt ervoor kiezen om het pand te verhuren en te profiteren van stabiele inkomsten of het later te verkopen wanneer de waarde is gestegen. Deze flexibiliteit kan aantrekkelijk zijn voor investeerders die hun portefeuille willen spreiden of hun strategie willen aanpassen aan veranderende marktomstandigheden.

Conclusie

Met je vrijgekomen gelden van de staatsbonnen op 4 september is het een goed moment om na te denken over alternatieve investeringsmogelijkheden. Investeren in een nieuwbouwproject biedt diverse voordelen, zoals het potentieel voor hogere rendementen, bescherming tegen inflatie, fiscale voordelen, lagere onderhoudskosten en de duurzaamheid van het vastgoed. Voor wie op zoek is naar een solide en winstgevende investering is een nieuwbouwproject zeker het overwegen waard.

 

Zit je nog met vragen? 

Weet je niet hoe te beginnen om te investeren in vastgoed of zit je nog met vragen? Dan helpen wij je met plezier verder. Op zondag 29 september organiseren we een bouwinfodag in onze kantoren te Lo. Hier ben je van harte welkom met al je vragen over onze projecten, energie-efficiëntie, verhuur en zoveel meer. De hypotheekwinkel is ook aanwezig om de financiële vragen te beantwoorden.