21 mei 2024

Toenemende wooncrisis, wij zoeken mee naar een oplossing.

We willen graag de aandacht vestigen op een recent krantenartikel dat een belangrijk probleem benadrukt: de toenemende wooncrisis. Als een bedrijf dat niet afwacht maar actief oplossingen biedt, begrijpen we de dringende behoefte aan betaalbare nieuwbouwwoningen, zowel voor particulieren als voor investeerders die kwalitatieve huurwoningen zoeken.

Ondanks de uitdagende regelgeving blijven we ons inzetten voor de ontwikkeling van inbreidingsprojecten, zonder nieuwe grond aan te snijden. Een recent voorbeeld van onze inspanningen is te vinden in Wervik, waar we 41 woningen hebben gebouwd op enkele vrijgekomen voetbalvelden.

Momenteel zijn we ook bezig met een project in Poperinge, waar we in aanvraag zijn om een afgeschreven fabriekspand te slopen en plaats te maken voor 42 woningen. We voorzien hier verschillende types woningen, van een doorgroeiwoning tot een alleenstaande villa. Daarnaast trachten we in Beauvoorde vergunning te verkrijgen om een feestzaal te slopen en er 18 woningen te bouwen.

Door ons te richten op dergelijke herontwikkelingsprojecten, dragen we actief bij aan het oplossen van het woningtekort zonder verdere aantasting van ons landschap. We zijn vastbesloten om onze inspanningen voort te zetten en blijven ons engageren voor betaalbare huisvesting voor iedereen.

 

Krantenartikel: Vastgoed- en bouwsector waarschuwt voor ongeziene woningcrisis: "Betaalbaar wonen binnenkort onmogelijk" | VRT NWS: nieuws